Hey! Astăzi continuăm seria mini-interviurilor despre Social Media cu Denisa Sima.

Sunt absolut sigură că o cunoașteți deja pe Denisa. Atât de activă pe Social Media, Denisa este extrem de naturală, comunicând în fiecare zi cu comunitatea ei de pe Instagram, cu un content calitativ, arătând, pe alocuri, și câte ceva „din culisele” a ceea ce se vede pe Social Media în general și ceea ce presupune această activitate.

Tot „din culise” aflăm și noi astăzi povestea ei, cum și-a început activitateași ce strategii de conținut aplică ea.

Hai să vedem!

A.R.: Bună, Denisa! În primul rând îți mulțumesc că ai acceptat să răspunzi acestor întrebări. Eu te urmăresc de ceva timp și ceea ce îmi place la tine este faptul că ești naturală și prezinți un content foarte muncit și, implicit, foarte calitativ.

Care este, pe scurt, povestea începutul tău? Ai știut că vrei să creezi un job din social media sau creșterea a venit involuntar?

Denisa: Bună! Îți mulțumesc și eu că îmi dai ocazia să îți răspund la întrebări!

Povestea mea?..A început de așa de mult timp încât uneori și eu trebuie să îmi acord o secundă pentru a mi-o aminti! Mi-am făcut un blog prin ultimii doi ani de liceu, dar nu a avut foarte mare succes. Nu eram nici consecventă și nici prea îndemânatică în ceea ce privește domeniul foto video. Uneori, mă gândesc că dacă aveam atunci skill-urile de acum, probabil aș fi ajuns foarte repede cunoscută pentru că pe vremea aia (2012) erau foarte puține persoane în onlinecare făceau treabă bună. Eu nu mă număram printre ele, haha.

Ulterior, în primul an de facultate mi-am deschis un cont de YouTube pe care l-am închis de două ori în urma unor comentarii urâte. Apoi am plecat cu un program de work and travel în state în vara dintre primul și al doilea an de faculttae, iar când m-am întors, am fost decisă să mă țin de el. Am avut noroc că tot atunci am cunoscut-o pe actuala mea prietenă apropiată și împreună ne-am motivat reciproc și iată-mă acum aici.

A.R.: Foarte interesantă povestea și, pot spune, motivațională. În momentul de față aplici vreo strategie în ceea ce privește crearea conținutului (îl planifici în vreun fel?) sau în ceea ce privește creșterea comunității tale?

Denisa: Am încercat multe strategii de-a lungul timpului, am avut o perioadă în care îmi planificam toate materialele, dar acum am renunțat. Mai arunc un ochi la feed-ul meu de Instagram, încerc să fac totul să arate coordonat în funcție de culori, însă asta e tot ce fac. Sunt eu, naturală. cu tot ce îmi trece prin cap.

A.R.: Care crezi că este, din punctul tău de vedere, secretul pentru formarea și menținerea unei comunități numeroase?

Denisa: Nu știu care e secretul, eu una n-aș zice că am o comunitate numeroasă, dar aș zice că am o comunitate faină, empatică și în mare parte atentă la felul în care transmite mesajul. Și asta mă bucură mai mult.

A.R.: De unde îți iei inspirația pentru crearea conținutului tău, în special în ceea ce privește crearea postărilor de promovare a unui produs sau serviciu?

Denisa: Nu mă inspir de nicăieri pentru materialele de promovare ale unui produs sau serviciu, acolo mă folosesc strict de experiența mea cu produsul sau serviciul respectiv. În rest, apelez la „ce aș vrea eu să văd pe Instagram?” sau „ce anume aș avea eu nevoie să învăț?” ori „ce am nevoie să aud astăzi?”. În materialele mele vizuale mai arunc un ochi pe Pinterest, mai ales când plec într-o vacanță sau când vreau să creez un look festiv. Și cam atât. Mă orientez în funcție de locul în care sunt, ce îmi inspiră acesta.

A.R.: Crezi că cineva care începe acum mai poate crește sau „piața” este deja prea saturată? Ai și ceva recomandări pentru cei care vor să înceapă acum în social media?

Denisa: Cred că toți ne simțim suprasaturați, dar în același timp cred că e loc pentru toată lumea. Până la urmă așa vine schimbarea, prin apariția elementelor noi.

Pe Denisa o puteți urmări aici:

YouTube: https://www.youtube.com/c/DENISASIMAM

Instagram: https://www.instagram.com/denisasimam/

Blog: https://denisasimam.ro/

Nu te mai rețin decât un minut.

Introdu adresa ta de e-mail în căsuța de mai jos pentru a afla primul noutățile de pe blog!