
Scurtă întrebare: tu după ce criterii îți definești zona de confort?
Cu toții am auzit definiția universală a acesteia și cum că ar fi locul în care abilitățile noastre nu sunt testate și că ne aflăm într-o „zonă sigură”, un loc în care nu ești nevoit să faci nimic nou sau diferit, ci doar să respecți rutina de activități zilnice, ignorând total faptul că ai putea fi mai dinamic.
Este zona de confort în beneficiul nostru?
Totodată, sunt sigură că multe persoane din jurul tău te-au îndemnat măcar o dată să părăsești acest cadru al zonei de confort, de parcă ar fi o frază ușor de aruncat.
Dar stai! Să-mi părăsesc zona de confort? Ce mai înseamnă și asta?

Cu bucurie pot spune că am experimentat câteva lucruri despre libertatea care provine din încercările unui „ceva nou” și că cel mai important pas pentru acest lucru este autoimpunerea. Sună primejdios, nu? Ei bine, nu e, te asigur că vei supraviețui! (Poate)
Din fericire, aceste noi experiențe aduc un plus direcțiilor din care ne ghidăm viața sau drumul carierei noastre, fapt care ne determină să dăm o șansă acestei provocări de a ieși din bula noastră frumoasă de obișnuință și neasumări.
Ceea ce încerc să îți spun este că putem avea mai multe astfel de bule, tot frumoase, înlocuind însă rutina cu ceva mai multă acțiune (asumată, desigur).
Ești gata? Urmează să parcurgi lista celor trei primi pași dacă îți dorești să îți părăsești zona de confort:
Fă câteva modificări în ceea ce privește rutina ta zilnică
Ei bine, începem cu un pas ușor. Și poți începe prin a pleca mai devreme de acasă înainte de a merge la serviciu pentru a te putea plimba puțin.
Nu știai că mersul pe jos reprezintă o artă de mult pierdută? E timpul să o redescoperi!
Ești obișnuit să deschizi televizorul dis – de – dimineață și să lași știrile pe fundal să umple golul unei dimineți de luni? Este timpul să treci peste!
Folosește această ocazie pentru a pune muzica care îți place și care te mai face să și dansezi în timp ce te pregătești să îți părăsești locuința.
Fă un gest frumos / voluntariat
Încercarea de a face un lucru frumos pentru cineva, în fiecare zi, este cu siguranță un pas important pentru a reuși să ieși din zona ta de confort. Acest lucru nu mai este un secret, este foarte bine să faci ceva pentru o altă persoană.
De asemenea, îți poți petrece o parte din timpul liber făcând voluntariat, chiar dacă este doar într-un mod mic.
Aș presupune că fiecare organizație nonprofit și-ar dori să aibă mai mulți voluntari. Nu crezi că ai abilități aplicabile? S-ar putea să fii surprins.
Uită de a fi inconfortabil și încearcă ceva nou și benefic pentru tine, astfel îți vei descoperi noi laturi și nu o să te mai simți incomod atunci când va veni vorba să îți schimbi activitățile de zi cu zi.

Schimbare fizică / Schimbare mentală
Pentru a ieși din zona ta de confort, poți face schimbări fizice, cum ar fi începerea unui program de fitness și a unui plan alimentar. Da, știu ce gândești, am ajuns la pașii dificili din acest proces.
Uneori, acest salt din zona ta de confort este unul mare, și poți începe acest pas căutând sfaturi. Exercițiile fizice îți pot îmbunătăți starea mintală, perspectiva.
Pentru a îți îmbunătăți și mai mult starea mintală, stai departe de știri, zgomot și electronice. Liniștea sufletească pe care o obțineți merită. S-ar putea să descoperi că îți place asta atât de mult încât să încerci să o faci în fiecare zi.
da, poate fi greu să îți părăsești zona de confort. Frica ne ține înghețați, dar ca orice, frica devine un obicei. Găsește ce se poate întâmpla mai rău și ce se poate intâmpla mai bine.
Concentrează-te pe cele mai bune lucruri și va fi mai ușori să ignori confortul din acea zonă. Dacă vrei să faci lucrurile într-un mod nou, vei dori să ieși în afara bulei tale autoimpuse.
Ai mare dreptate si eu trebuie sa fac cateva schimbari. Iti multumesc pentru imboldul dat, cu pasi mici dar siguri voi incepe sa fac cateva schimbari, sa ies din zona mea de confort.